874

Duurzaamheid

Wij gaan graag goed om met onze natuur en we zijn ons bewust van de prachtige plek waar de strandconcerten plaatsvinden.  Wij maken daarom ook zoveel veel mogelijk gebruik van lokale leveranciers en crew om zo onze Co2 uitstoot tot een minimum te beperken. Doordat we met zoveel mogelijk local crew werken beperken we het aantal reisbewegingen enorm. Dit draagt bij aan minder C02 uitstoot. Onze catering, security, site crew, productie crew en servicemedewerkers bestaat uit een groot deel uit lokale toppers. Maar we doen nog meer;

We maken gebruik van duurzame evenementenstroomaansluiting

De aansluiting levert stroom afkomstig van zonnepanelen en wordt uitgebreid met stroom van andere lokale en duurzame bronnen.

Onze aggregaten maken géén gebruik van fossiele diesel

In plaats daarvan gebruiken al onze aggregaten HVO (met waterstof behandelde plantaardige olie). HVO kan worden gemaakt van in principe elk plantaardig of dierlijk materiaal, zolang het maar een soort olie- of vetmolecuul bevat. Gebruik van HVO levert tot wel 90% CO2e-reductie ten opzichte van fossiele diesel.

Combinaties van transporten

Onze transporten worden zo gepland dat we de ritten zo veel mogelijk combineren waardoor we ook daar de Co2 uitstoot beperken. Minder bewegingen op de weg is minder uitstoot.

Beker recycle systeem

Om plastic afval te reduceren op het terrein werken we dit jaar met een beker recycle systeem. Breng je rPet plastic beker, fles of blikje terug naar de bar, de gebruikte bekers worden apart verzameld en gerecycled tot nieuwe plastic bekers. Zo houden we het duurzaam én houden we het terrein netjes!

Hoe werkt het?

Bij de ingang ontvang je een token. Deze wissel je op het moment dat jij een drankje bestelt in voor beker, blikje of flesje. Ieder drankje = 1 token.

Volgende ronde?
Lever je lege beker/blikje/flesje in voor een nieuwe en betaal alleen voor je drankje.

Even niets te drinken?
Lever je lege beker/blikje/flesje in en ontvang een token die je kunt bewaren tot je volgende bestelling.

Onze decoratiematerialen worden jaarlijks hergebruikt 

Daarnaast hebben we ons decormateriaal zo laten ontwerpen dat we met een kleine aanpassing toch iedere avond een ander thema kunnen geven. Het wordt dus ook per avond hergebruikt.

Onze verlichting bestaat grotendeels uit LED verlichting

LED is efficiënter dan de meeste andere lichtbronnen, dus ze gebruiken minder energie voor een gegeven taak of een specifieke lichtopbrengst. Ook bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals het giftige kwik.

We scheiden het afval zo veel mogelijk

De publiekscateraar scheidt het afval in pet-flessen, glas, plastic, papier etc. Het onnodig gebruik van papier en andere materialen wordt tegengegaan. Zo is het ook niet toegestaan om flyers uit te delen. Ons productieafval wordt gescheiden en zo veel mogelijk hergebruikt.

Tijdens de evenementen, en in de dagen daarna, zijn onze service medewerkers bezig met het ruimen van afval. In de nacht na ieder evenement rijden er zgn. beachcleaners over het terrein die het zand zeven om zo zwerfaval tegen te gaan en we het strand weer net zo kunnen achterlaten als dat we het aantroffen voor de opbouw van Live on the Beach.

En wat doe jij

Jij kan ook meehelpen om Live on the Beach zo duurzaam mogelijk te houden. 

Kom bijvoorbeeld met de trein. Vanaf station Den Haag Centraal rijden pendelbussen naar Scheveningen. Of kom met de bus, er zijn tientallen opstapplaatsen door heel Nederland.  

Als je toch met de auto komt en een plek over hebt, biedt deze dan aan via de carpoolservice slinger dan bespaar je samen ook al heel wat cO2 uitstoot.

En gooi aub je lege bekertjes en andere afval in een afvalcontainer