Celebrate the 90’s  

Radio 10 presents: Het grootste 90’s Strandfestival

Celebrate the 90’s! 

Zon, zee strand en de jaren 90! De tijd van de Discman, de film Titanic, Spice Girls, de serie Friends, Tamagotchi’s, Flippo’s en (wie had hem niet?) de Nokia 5110 . Om deze fantastische jaren te vieren én samen te herbeleven kom je naar het strand van Scheveningen voor strandfestival ‘Celebrate the 90’s’!

Kom op deze lekkere zomeravond met je vrienden genieten van een gezellige avond met koude drankjes, lekker eten en natuurlijk de grootste hits uit de jaren 90! We hebben de allerbeste line up uit de Jaren 90 op het podium staan met één van de laatste spectaculaire live shows van Charly Lownoise & Mental Theo!

Maar ook 2 Unlimited, Vengaboys, The Party Animals, 2 Brothers on the 4th Floor en Twent4seven (FT Nancy). De host van de avond is niemand minder dan 90’s liefhebber en Radio 10 DJ: Gerard Ekdom, die deze avond zelf ook zijn meest favoriete jaren 90 platen voor je draait.

Dans met je voeten in het zand en uitzicht op zee de beste nummers uit de jaren 90 en ga mee in memory lane!!

17.00 uur: Deuren open / DJ Dim
18.00 uur: Gerard Ekdom
19.00 uur: Twenty 4 Seven
19.30 uur: Brothers on the 4th Floor
20.00 uur: Vengaboys
20.30 uur: Party Animals
21.00 uur: Gerard Ekdom
21.45 uur: Charly Lownoise & Mental Theo
22.45 uur: 2 Unlimited
23.15 uur: Einde

Wat heb ik hier een zin in zeg! 3 september Celebrate the 90’s. Zon, strand, zee, dansen en de beste muziek

Gerard Ekdom

EÉn van de laatste spectaculaire live shows!

Charly Lownoise & Mental Theo 

Deze twee happy-hardcore veteranen hebben al ruim 25 jaar Wonderful Day’s en zette 2 jaar gelden met hun show het Scheveningse strand volledig op zijn kop!

In 1994 braken ze door met de stamper ‘Wonderfull Days’ waarna ze de hele wereld over toerden. Samen scoorden ze hit na hit: ‘Together in Wonderland’, ‘Stars’, ‘Your Smile’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, ‘Just Can’t Get Enough’ en ga zo maar door. Aan al het goede komt een eind en zo werd ergens rond 2005 besloten te stoppen. Maar na hun vijfentwintigjarig jubileum in 2x een uitverkocht Ziggo Dome waren ze weer helemaal terug!

Eind dit jaar sluiten ze hun succes volle samenwerking af, maar niet zonder een eerst een nog dikke show op het strand gedaan te hebben. Trek je dansschoenen aan en ga nog 1 keer helemaal los op de muziek die je nooit zult vergeten.

2 Unlimited 

Het succesvolle duo 2 Unlimited scoorde in de jaren 90 diverse wereldhits waaronder ‘No Limit’, ‘Twilight Zone’ en ‘Get Ready For This’. Deze hits zijn onder meer te horen in films als Any Given Sunday, Final Destination, Space Jam en zijn tot op de dag van vandaag de meest populaire ‘Sports Anthems’ bij het NBA Basketball en de NFL Superbowl.

Wereldwijd zijn er ruim 20 miljoen albums en singles verkocht en behaalde 2 Unlimited goud en platina in elk land. Daarnaast belanden al hun hits op dancecompilaties die 60 miljoen keer over de toonbank gingen.

2 Unlimited is, gemeten naar verkoopcijfers, verreweg het meest succesvolle muzikale exportproduct van de jaren negentig en ze wonnen maar liefst 3 World Music Awards als ‘Best Selling Artist of the Year!’.

VENGABOYS 

De 1e single van de Vengaboys heet Parada de tettas. Deze verscheen in de zomer van 1997 waarna de tweede single To Brazil volgde. Beide werden bescheiden hits. Het grote succes kwam met Up & Down, dat in het voorjaar van 1998 de top 10 haalde. Hetzelfde gebeurde met de singles We like to party en Boom boom boom boom.

Op dat moment waren de Vengaboys ook doorgebroken in het buitenland. In Engeland kwam de groep vanuit het niets op 1 binnen met Boom boom boom boom en daarna nog eens met de opvolger We’re going to Ibiza, dat ook in Nederland bovenaan de hitlijsten belandde.

De Vengaboys zijn de enige Nederlandse groep met twee nummer 1-hits in Engeland. In 1999 en 2000 wonnen de Vengaboys tweemaal zowel de Exportprijs van Conamus voor de verkoopsuccessen in het buitenland als de TMF Award voor Beste Dance Act.

Maak je op voor 1 groot feest van herkenning!

Party Animals 

De Party Animals is dé Nederlandse houseband die in de tweede helft van de jaren 90 enkele grote hits scoorde. De eerste kennismaking met de Party Animals was in de videoclip van de Flamman & Abraxas remix van I wanna be a hippy van Technohead.

In de videoclip waren drie gabbers en een hippy te zien. De Nederlandse producers (Jeroen Flamman & Jeff 'Abraxas' Porter), die achter de remix zaten, ontdekten de vier en vrij snel na de hit gingen de Party Animals als eigen groep verder.

Hun eerste single Have you ever been werd meteen een nummer 1-hit. Ook hun tweede (Hava Naquila, goud) en derde (Aquarius, platina) single bereikten de nummer 1 positie in Nederland. De Party Animals veroverden ook andere landen, zo scoorden ze bijvoorbeeld met Atomic een grote hit in Hongkong . Aan het eind van de jaren 90 scoorden de Party Animals nog enkele grote hits met My Way en Hawaï 5-0.

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR  

Tot in de verste uithoeken van deze wereld klinken sinds 1997 de zomerse klanken van FIESTA van The Sunclub. Deze productie is inmiddels een House-klassieker geworden.

Jaydee, Typar & Atbe hebben in hun samenwerkingsverband The Sunclub inmiddels 2 albums en een tiental singles afgeleverd. Waaronder een aantal regelrechte knallers als Fiësta de Los Tamborileros, Single Minded People, Fiësta ’98, Wetsuit, Splash, Movin’ on!, Bandoneon. Gedurende 6 jaar was de club al ‘on the road’ vergezeld door A3 de mad percussieman. De groep trad op in Brazilie, Thailand, Maleisie, Griekenland, Turkije, kortom overal waar The Sunclub op dat moment in de top 40 stond.

Twent4seven (ft Nancy) 

Twenty 4 Seven is bekend van monsterhits als: 'Slave To The Music', 'I Can't Stand It', 'Is It Love' en 'Take Me Away'.

Nance was de originele leadzangeres van 1989 t/m 1996 waarna ze vervolgens solo verder ging. Maar de 90s-koorts is heviger dan ooit en dus heeft Nance besloten om samen met Jacks & Hanks het podium weer op te gaan met de 90s hitmachine: Twenty 4 Seven. En waar anders dan bij Celebrate the 90’s kun je ze zien en beleven!

Gerard Ekdom 

Het is voor deze grenzeloze muziekfanaat niet weggelegd om zelf muziek te maken, maar op de radio kan hij dit gelukkig goedmaken. Dagelijks is hij met zijn mateloos populaire ochtendshow op Radio 10 te horen!

Gerard is muziek. Noem een plaatje of een titel en Gerard vertelt wie het wanneer maakte en waarom. Hij schetst een situatie, tekent een sfeer, vertelt een belevenis, hij drukt zich uit in muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Gerard één van de belangrijke pijlers achter de 90’s week op Radio 10 is.

Met trots presenteren we dan ook de host die zich zeker ook nog achter ‘the wheels of steel’ laat zien: Gerard Ekdom!