Golden Earring 

donderdag 6 september 2018

Golden earring - Live On The Beach 

GOLDEN EARRING 

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig internationaal succes gehad. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Golden Earring neemt dan ook een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in, met meer dan dertig gouden en platina albums mag het zich de grootste rockband van ons land noemen.

45 jaar Radar Love

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Golden Earring het nummer ´Radar Love´ uitbracht. Eind augustus 1973 kwam dit nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte op 15 september 1973 de nummer één positie. Radar Love zorgde voor een internationale doorbraak voor de band. Het nummer zorgde voor nummer één noteringen in o.a. België, Duitsland en Engeland. In Amerika staat het nummer 20 weken in de Billboard Hot 100. Nog steeds is ´Radar Love´ een veel gedraaide song. Het werd onlangs zelfs nog de soundtrack van de actiefilm Babydriver.  

Tijd dus om dit succes na 45 jaar te vieren, tijd voor een groots strandconcert!

En het is niet de eerste keer dat Golden Earring een concert op het Scheveningse strand geeft, al eerder in 1986 gaven ze hier een legendarisch concert.  Ook in 2016 was het LIVE on the BEACH strandconcert een groot succes, waardoor de bandleden besloten ook dit jaar terug te keren naar deze meest geliefde plek voor een concert. 

Voor ons blijft het Scheveningse strand een te gekke plek om te spelen. De laatste keer in 2016 ´ging het dak eraf´ en het moet wel heel raar lopen als dat nu niet weer gaat gebeuren.

Cesar Zuiderwijk

Nog 1 keer naar het strand dus, voor een wervelend en nu al legendarisch concert van Golden Earring met al hun grote hits zoals ‘Twilight Zone’, ‘When The Lady Smiles en natuurlijk Radar Love!

Blok vanaf nu 6 september in je agenda, want hier moet je bij zijn!

PROGRAMMA

Deuren open

17:00 uur 

Deuren open

Vrijdagmiddag strandborrel

17:00 uur

RADIO VERONICA | DOMIBO Strandborrel

Friends of the Family

17:45 uur

Friends of the Family

Tim Akkerman

19:15 uur

Tim Akkerman

Golden Earring

20:30 uur

GOLDEN EARRING

DJ

22:00 uur

DJ

Einde Concert

22:45 uur

EINDE

Deze tijden zijn richttijden. Het kan zijn dat een artiest iets eerder of later begint / eindigt.

Tim Akkerman

Voorprogramma

Tim Akkerman 

6 september 2018

Tim Akkerman brengt een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in ‘Tim Akkerman sings The Boss’!

De oud-zanger van de Haagse rockband Di-rect is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling. Altijd al heeft Tim het werk van zijn grote inspirator live willen brengen, en met wordt die droom werkelijkheid met een eigen tour en een live set bij LIVE on THE BEACH. Vanzelfsprekend treedt Tim Akkerman deze dag  op met een volledige band: verwacht alle monumentale nummers van The Boss, maar ook de intiemere songs komen langs! 

Friends of the Family

Voorprogramma

Friends of the Family 

6 september 2018

'Friends of the Family' is de naam die een groep van tien bij elkaar geraapte muzikanten ooit aan hun Haags-Rotterdamse folkband gaf. Inmiddels kan 'Friends of the Family' gerust een tegen een levensstijl grenzende beweging genoemd worden. De tijd waarin de tienmansformatie in spé hun eerste shows in no-time uit de grond ‘moest’ stampen, lijkt een eeuwigheid geleden. Beïnvloed door met name de Amerikaanse en Engelse folkscene reist het gezelschap anno 2014 stad en land af om de in het hart gesloten vrijheid op het publiek te doen overslaan.

Vrijheid, vriendschap en een onvoorwaardelijke liefde voor folkmuziek bracht deze groep bij elkaar en blijft ervoor zorgen dat de Family nog steeds blijft groeien. Dat kan ook niet anders; iedereen met een muzikaal hart kan immers een Friend worden.

De Friends hebben na haar oprichting de wind in de zeilen gekregen. In de eerste zomer (2013) was de band goed voor circa 50 optredens in Nederland. Daarnaast nog een aantal in buurlanden en zelfs een kleine tour op het Griekse eiland Samos. De band werd kort hierna verkozen tot ‘Aanstormend Talent’ en won daarmee een Haagse Popprijs. De categorie ‘Aanstormend Talent’ stond de band op het lijf geschreven; want naast hun toenemende populariteit betrof dit bovendien een publieksprijs.

25 oktober 2014 bracht Friends of the Family haar debuutalbum in eigen beheer uit. Precies een jaar na- en in dezelfde zaal als waar zij eerder de Haagse Popprijs uitgereikt kreeg: de grote zaal van de Haagse poptempel Het Paard van Troje. Deze avond gebruikte de band naast het ‘releasen’ van de plaat ook om een ode te brengen aan waar de jongensdroom van luttele jaren geleden tot heeft kunnen uitgroeien.

Donderdag 24 maart 2016 bracht Friends of the Family haar tweede album uit. Na een half jaar radiostilte komt het folkcollectief met een hele nieuwe plaat: 'Time.' Wederom zal de grote zaal van het Paard het podium zijn. In aanloop naar deze tweede release bracht de band een 360° videoclip uit. Met deze 360° video van nieuwe single 'Child Hands' toont de band haar avontuurlijke en vernieuwende kwaliteiten, zijnde de eerste Nederlandse act die een hele videoclip volledig met 360° in slechts één take opneemt.

Er wordt niet gesuggereerd dat de leden van Friends of the Family de uitvinders zijn van een gemeenschap als deze. Doch, er zijn nooit genoeg vaarwateren waar men zichzelf in het licht der vriendschap kan ontplooien. 
Bovendien: eerlijk is eerlijk, doelen en dromen hebben is op zijn zachtst gezegd niet uniek. De dromen die de Friends durfven te leven, schuilen, in meer of mindere mate, in ons allen.

Spread the music and our love,
It's Time for The Friends Live on the Beach!