Golden Earring 

donderdag 6 september 2018

Golden earring - Live On The Beach 

GOLDEN EARRING 

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring grootschalig internationaal succes gehad. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Golden Earring neemt dan ook een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in, met meer dan dertig gouden en platina albums mag het zich de grootste rockband van ons land noemen.

45 jaar Radar Love

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Golden Earring het nummer ´Radar Love´ uitbracht. Eind augustus 1973 kwam dit nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte op 15 september 1973 de nummer één positie. Radar Love zorgde voor een internationale doorbraak voor de band. Het nummer zorgde voor nummer één noteringen in o.a. België, Duitsland en Engeland. In Amerika staat het nummer 20 weken in de Billboard Hot 100. Nog steeds is ´Radar Love´ een veel gedraaide song. Het werd onlangs zelfs nog de soundtrack van de actiefilm Babydriver.  

Tijd dus om dit succes na 45 jaar te vieren, tijd voor een groots strandconcert!

En het is niet de eerste keer dat Golden Earring een concert op het Scheveningse strand geeft, al eerder in 1986 gaven ze hier een legendarisch concert.  Ook in 2016 was het LIVE on the BEACH strandconcert een groot succes, waardoor de bandleden besloten ook dit jaar terug te keren naar deze meest geliefde plek voor een concert. 

Voor ons blijft het Scheveningse strand een te gekke plek om te spelen. De laatste keer in 2016 ´ging het dak eraf´ en het moet wel heel raar lopen als dat nu niet weer gaat gebeuren.

Cesar Zuiderwijk

Nog 1 keer naar het strand dus, voor een wervelend en nu al legendarisch concert van Golden Earring met al hun grote hits zoals ‘Twilight Zone’, ‘When The Lady Smiles en natuurlijk Radar Love!

Blok vanaf nu 6 september in je agenda, want hier moet je bij zijn!

PROGRAMMA

Deuren open

17:00 uur 

Deuren open

Vrijdagmiddag strandborrel

17:00 uur

RADIO VERONICA | DOMIBO Strandborrel

Pat Smith

17:45 uur

Pat Smith

Tim Akkerman

19:00 uur

Tim Akkerman

Golden Earring

20:30 uur

GOLDEN EARRING

DJ

22:00 uur

DJ

Einde Concert

22:45 uur

EINDE

Deze tijden zijn richttijden. Het kan zijn dat een artiest iets eerder of later begint / eindigt.

Tim Akkerman

Voorprogramma

Tim Akkerman 

6 september 2018

Tim Akkerman brengt een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in ‘Tim Akkerman sings The Boss’!

De oud-zanger van de Haagse rockband Di-rect is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling. Altijd al heeft Tim het werk van zijn grote inspirator live willen brengen, en met wordt die droom werkelijkheid met een eigen tour en een live set bij LIVE on THE BEACH. Vanzelfsprekend treedt Tim Akkerman deze dag  op met een volledige band: verwacht alle monumentale nummers van The Boss, maar ook de intiemere songs komen langs! 

Pat Smith

Voorprogramma

Pat Smith 

6 september 2018

Pat Smith is bijna geboren op het strand van Scheveningen en met Splendid speelde hij op festivals als Lowlands, Parkpop, Sziget en Fusion.

Met zijn solo EP ‘Lighthouse’, waaraan hij werkte met producers Jan van Wieringen en Robin Veldman (Caro Emerald), zette hij zijn eerste stap in een nieuwe richting. Na zijn single ‘Love Drunk’  is daar nu de nieuwe track ‘Vudu Doll’. En die komt met een bijzondere videoclip, opgenomen in Gambia, West-Afrika.